Väärät maalinpoistomenetelmät voivat aiheuttaa jopa tulipaloja

Edellisestä vuodesta huomattavasti kasvanut Trähus Karnevalen 2018 -tapahtuma levittäytyi laajalle alueelle Tuusulan Krapilla. Ohjelmasta löytyivät niin keskustelutilaisuudet ja musiikki kuin myös koko perheen askartelupajat. Tilaisuuden ytimen muodostivat kuitenkin puutalojen kunnostamiseen erikoistuneet ammattilaiset, joilta sai kysellä vinkkejä omiin projekteihinsa. Yksi suosituista neuvojista oli Stefan Englund puuntyöstäjän ihmemaaksi itseään tituleeraavan Plektra Trading -yrityksestä.

Plektra Trading on Stefan ja Soili Englundin yritys

Trähus Karnevalen -konkari Stefan Englund Plektra Trading -yrityksestä oli myös elokuussa 2018 Tuusulan Krapilla neuvomassa niin harrastajia kuin ammattilaisiakin erilaisissa puutalon rakentamiseen ja kunnostamiseen liittyvissä pulmissa. Vanhan talon korjauksessa maalinpoisto on oleellinen toimenpide ja vääränlainen maalinpoistotekniikka voi jopa aiheuttaa tulipaloja, joten tätä kunnostuksen ammattilaista kannattaa kuunnella.

– Yrityksemme asiakaskunta on varsin laaja, joten ei ole mitään tyypillisimpiä kysymyksiäkään. Usein lähtökohta on se, että asiakkaamme haluaisi aloittaa puutyöt, mutta ei oikein tiedä miten päästä alkuun. Silloin me vaimoni Soilin kanssa neuvomme parhaamme mukaan, Englund toteaa.

Kunnostajien virheistä peruuttamatonta vahinkoa

Yrityksen ehdoton hittituote on maalinpoistossa käytettävä Speedheater, jota Englundien yritys tuo maahan.

– Itse asiassa Trähusin perustaja Thomas Noreilakin osti Speedheaterin jo ennen kun Trähus oli virallisesti ehditty rekisteröidä, ja yhteistyö on jatkunut hedelmällisenä siitä eteenpäin, Englund hymähtää.

Vitsailun takana on kuitenkin myös vakavaa asiaa.

– Ikkunankunnostukseen liittyen ehdottomasti suurin virhe, jota me näemme erityisesti harrastajien keskuudessa, on kuumailmapuhaltimen käyttö. Sillä saadaan helposti palovaurioita aikaiseksi puuosiin, rikkinäisiä lasejaja pahimmassa tapauksessa jopa kunnon tulipalo, Englund toteaa.

Plektra Tradingin ja Trähusin yhteistyö on jatkunut ensimmäisestä Speedheater-ostoksesta lähtien. Yritykset auttavat asiakkaitaan puolin ja toisin silloin kun oma osaaminen päättyy. Tärkeintä ovat kuitenkin yhteiset intohimonkohteet: puutalot sekä terveellinen rakentaminen.

Soili Englund näyttää oikeaa maalinpoistotekniikkaa Trähus Karnevalenissa

24.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste