Hyvistä työvaatteista hyötyvät muutkin kuin ammattilaiset

Trähusin työntekijät vaatettava ja Blåkläderin työvaatteita edustava VTR-Workwear Center tuntee muun muassa rakentajien ja remontoijien vaatetustarpeet. Siinä missä ammattilainen kuluttaa alasta riippuen keskimäärin noin 3-5 työhousut vuodessa, riittävän laadukkaat housut kestävät harrastajan käytössä huomattavasti pidempään. Harva haluaa luopua toimivista työvaatteista, kun on kerran saanut ne päällä remontoida.

Ammattilainen kuluttaa housuja jopa 3-5 paria vuodessa

– Hyvän työvaatteen tunnistaa siitä, että se on suunniteltu toiminnallisuus ja laatu edellä. Jokaiselle työvälineelle on mietitty käyttötarkoitukselle sopiva paikka, ja esimerkiksi taskut on sijoiteltu siten, että ne tukevat työskentelyä, kertoo myymäläpäällikkö Jani Moisander VTR-Workwearilta.

Mistä sitten tunnistaa laadukkaat työhousut?

– Blåkläderillä on ammattilaisista kootut testiryhmät, jotka testaavat säännöllisesti vaatteiden ominaisuutta ja kestävyyttä. Laadun tunnistaa esimerkiksi kankaasta, joka on jämäkkää mutta riittävän joustavaa. Lisäksi tikkaus kertoo paljon vaatteiden kestävyydestä, sillä se on tyypillisesti sellainen kohta, joka pettää ensimmäisenä. Esimerkiksi Blåkläder käyttää vaatteissaan kolminkertaista tikkausta ja siitä takuuna brändi antaa tuotteilleen elinikäisen saumatakuun, Moisander kertoo.

Blåkläderin vaatteita edustaa VTR-Workwear Konala

Hyvän makuun päässyt ei siitä halua luopua

Trähus Karnevalen -tapahtumassa VTR-Workwearin pisteellä käy kova kuhina. Moni haluaa testata voimiaan roikuntakisassa sekä kysellä vinkkejä vaatteiden hankintaan.

Harrastelijaremontoijat päätyvät usein tekemään töitä esimerkiksi vanhoissa farkuissa tai collegehousuissa. Ehkä ei kuitenkaan kannattaisi.

– Farkut eivät yleensä jousta riittävästi hyvien työskentelyasentojen löytämiseksi, ja collegehousujen materiaali ei puolestaan anna kovin hyvää suojaa esimerkiksi roiskeita vastaan. Lisäksi esimerkiksi työhousujen polvisuojat ovat asia, joka saa monen vapaa-ajan rakentajan siirtymään lopullisesti juuri kyseistä käyttötarkoitusta varten suunniteltujen työvaatteiden käyttäjäksi. Kun on kerran huomannut hyvien suojien tuoman avun, niin moni ei suostu enää niistä luopumaan, Moisander toteaa.

Rakentajia ja remontoijia vaatetusasioissa palveleva VTR-Workwearin myymälä sijaitsee Helsingin Konalassa.

15.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste