Vanhassa hirsitalossa toimiva Kaurilan Sauna luottaa kiireettömyyteen ja luonnonmukaisuuteen

Helsingin Vanhassa Meilahdessa sijaitseva Kaurilan Sauna on tarjonnut rauhallisia ja luonnollisia saunahetkiä nykyisellä paikallaan jo vuosikymmenen ajan. Saunaelämyksen rinnalle yrityksen omistaja Saara Lehtonen on tuonut kokonaisen tuotesarjan luonnonmukaisesta kosmetiikasta ja kodintuotteista. Hyvään saunakokemukseen kuuluvat kiireettömyys, kunnon löylyt sekä oikea seura.

Kaurilan saunan valikoimiin kuuluvat myös luonnonkosmetiikkatuotteet ja käsintehdyt kynttilät.

New York Times -lehdenkin ylistämä Kaurilan Sauna Vanhassa Meilahdessa on sijainnut samassa osoitteessa vuodesta 1995 lähtien. Kauniin hirsirakennuksen historia ulottuu kuitenkin huomattavasti tätä pidemmälle: alun perin tämä 1800-luvulla rakennettu tupakeittiö on sijainnut Tuusulassa. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Kaurilan Asema, joka on alun perin rakennettu vuonna 1894 Kaurilan kylän asemaksi Karjalan radan varteen.

Saunatoimintaa pyörittää yrittäjä Saara Lehtonen, jolle suomalainen sauna on sydämen asian.

– Kaurilan Sauna syntyi noin vuosikymmen takaperin rakkaudesta suomalaiseen saunaan. Haluan tarjota kiireisille nykyihmisille mahdollisuuden pysähtymiseen. Saunassa ehditään olla toiselle läsnä vailla digitaalisia häiriötekijöitä, Lehtonen kertoo yrityksen syntytarinasta.

Saunaa on mahdollisuutta vuokrata yksityistilaisuuksiin, minkä lisäksi maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin saunalla on mahdollisuus päästä nauttimaan yleisistä lenkkisaunavuoroista.

Luonnonkosmetiikka ja saunatuotteet syntyivät omasta tarpeesta 

Vuoden 2018 Trähus Karnevalen -tapahtumaan Kaurilan Sauna toi esittelyyn ja myyntiin kokonaisen sarjan käsintehtyjä saunatuotteita. Alun perin niiden kehittäminen lähti omasta tarpeesta.

– Haluan varmistaa saunakävijöille kokonaisvaltaisen elämyksen. Saunarakennuksemme on sähkötön, joten aloin valmistaa itse saunan viereisessä rakennuksessa rakennuksen henkeen sopivia kynttilöitä, ja lisäksi saunaan kuuluvat Helsingissä käsityönä valmistetut pellavapyyhkeet. Minulla on atooppinen iho, joten tuntui luontevalta alkaa valmistamaan omalle ihotyypilleni sopivia ja pääasiassa tuoksuttomia luonnonkosmetiikkatuotteita, Lehtonen kertoo nykyään myös lukuisilta jälleenmyyjiltä löytyvän tuotevalikoiman synnystä.

Lopuksi vielä tiivistelmä siitä, millainen on ammattilaisen mielestä hyvä saunakokemus.

– Olennaista ovat kunnon löylyt puulämmitteisessä saunassa. Saunassa ei saa koskaan olla kiire mihinkään, vaan rauhoittumiselle ja tunnelmoinnille pitää olla riittävästi aikaa. Myös seura on olennaista: hyvällä porukalla saunassa voidaan olla joko hiljaa tai keskustella syvällisiä sen hetken fiiliksistä riippuen, Lehtonen päättä.

Kaurilan ainutkertainen saunamiljöö sijaitsee Helsingin Vanhassa Meilahdessa osoitteessa Heikinniementie 9. Marras-joulukuun vaihteessa saunalla järjestetään useita eri toimijoita yhdistävät Joulumarkkinat ja toukokuussa on Kevätmarkkinoiden vuoro.

4.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste