Ammattina vanhat huonekalut

Porvoolainen yrittäjä Sanna Laurila päätti lähteä mukaan Puutalokarnevaaliin neuvomaan kävijöitä vanhojen huonekalujen hoidossa ja kunnostamisessa. Sanna on huonekalurestauroija ja -puuseppä, ja on pyörittänyt omaa Antiikki ja Restaurointi Laurila -yritystään Porvoossa jo yli 5 vuotta. Restaurointiyrityksen lisäksi Sanna pitää suosittua Local Artisan -blogia, jossa hän jakaa ohjeita ja lukijat pääsevät seuraamaan työn alla olevia asiakastöitä. Samalla pääsee myös kurkistamaan, miltä restauroijan elämä näyttää verstaan ulkopuolella.

 

Local Artisan -blogissa pääsee seuraamaan Sannan työskentelyä

Restaurointi vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta

Näillä helteillä restaurointityöt ovat sujuneet paljon tavallista hitaammin – työtilat kuumenevat sekä ihmisille että pintakäsittelyaineille hankaliksi. Joidenkin valmiiden töiden luovutusta on täytynyt viivästyttää, jotta Sanna voi varmistua siitä, että lakkakerrokset ovat varmasti kuivuneet ja kovettuneet käyttöä kestäviksi. Ammattilainen tietää, milloin tarvitaan kärsivällisyyttä.

 

Sanna on tarkka siitä, että valmiit työt luovutetaan asiakkaille vasta sitten, kun pintakäsittely on kovettunut ja kuivunut valmiiksi.

Puutalokarnevaali tarjoaa puitteet kohtaamisiin ja neuvojen jakamiseen

Sanna kiinnostui lähtemään mukaan Puutalokarnevaaliin, koska tapahtuma käy yksiin hänen omien arvojensa kanssa. Local Artisan -blogissaan Sanna neuvoo ja jakaa työohjeita, ja hänestä on mukava päästä tekemään samaa kasvokkain karnevaalin kävijöiden kanssa. Suunnitelmissa on ottaa mukaan jokin sopiva asiakasprojekti, jonka etenemistä kävijät pääsevät seuraamaan päivän aikana. Mukaan lähtee myös esimerkkejä erilaisista pintakäsittelyistä ja puumateriaaleista. Sanna korostaa, että paikan päälle saa tulla kysymään neuvoa mihin tahansa restauroinnin pulmaan!

 

Restauroija Sanna Laurila korjaa vanhan kaappikellon kultausta

 

Sanna Laurila on porvoolainen huonekalurestauroija ja huonekalupuuseppä sekä lifestyle-bloggaaja. Hän on opiskellut huonekalurestaurointia Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Huonekalupuusepäksi Sanna valmistui Lempäälän käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Sanna tekee myös erikoispintakäsittelyjä kuten koristemaalauksia ja kultauksia. 

 

5.8.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste