Kymin Palokärki näkyy nyt Wanhassa Porvoossa

Maalarimestari Teppo Ruohtula päivystää tyytyväisenä Kymin Palokärjen upouudessa liikkeessä Porvoon vanhassa kaupungissa. Jokikadun putiikki on vasta toista viikkoa auki, sillä kaupan avaaminen viivästyi aurinkoisen ja lämpimän kesän johdosta. Voi sanoa, että helteet yllättivät maalikauppiaan kuin talvi autoilijat – maalikauppa on käynyt koko kesän niin kuumana, ettei juuri muuhun ole jäänyt aikaa. Nyt ovet ovat auki keskiviikosta lauantaihin ja kauppa toimii Kymin Palokärjen näyteikkunana, nouto- ja palvelupisteenä idyllisessä Vanhassa Porvoossa.

 

Kymin Palokärjen tuotevalikoimasta löytyy pitkät käyttökokemukset omaavia, perinteisiä pintakäsittelytuotteita ja näiden raaka-aineita.
Kymin Palokärjen uusi liike Porvoon Vanhassa kaupungissa on avoinna keskiviikosta lauantaihin.

Verkkokaupassa tarjolla myös työohjeita ja neuvontaa

Verkkokauppa on yrityksen ensisijainen myyntikanava, ja nettisivuilta löytyy myös runsaasti ohjeita ja neuvoja pintakäsittelyyn ja maalien valmistamiseen. Teppo kertoo keränneensä sivuille suosituimpia “usein kysyttyjä” -ohjeita. Pihan laittajat ja kesäkeittiön rakentajat ovat kiinnostuneita betonin värjäämisestä – värjätyt betonilaatat ja työtasot ovat suosittuja. Ohjeita löytyy myös vaikkapa lattian suopakuuraamiseen ja munatemperamaalin valmistamiseen kotona. Kiinnostus perinteistä munatemperamaalia kohtaan on ajoittain runsasta, ohjeen perään kyselleen erityisesti jos mediassa on ollut esillä inspiroiva toteutus.

 

Uustaas Oy huoltaa kartanon päärakennuksen maalipintaa.
Teppo luotsaa myös toista yritystä, maalausliike Uustaas Oytä, joka on erikoistunut vanhojen arvorakennusten sisä- ja ulkomaalaukseen.

Maalarimestari neuvoo perinteisiä pintakäsittelytekniikoita

Kymin Palokärki tarjoaa kokemusperäistä osaamista ja neuvoja myös Puutalokarnevaalin kävijöille.  Maalarimestari kehottaakin saapumaan paikalle runsaiden kysymysten kera.

 

Kymin Palokärki on perinteisten pintakäsittelyaineiden erikoisliike. Yritys aloitti toimintansa kolmekymmentä vuotta sitten Kymijoen varrella Karhulassa, josta se muutti Porvooseen vuonna 2011. Kymin Palokärki on toimintansa alusta lähtien valmistanut käsityönä erilaisia perinteisiä maaleja, vahoja sekä puuöljyjä kaikkeen pintakäsittelyyn. Valikoimista löytyy kattavasti myös muiden valmistajien hyväksi havaittuja perinteisiä pintakäsittelyaineita ja välineitä. 

 

26.7.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste