Hirsitalon pariksi sopii kotimainen massiivipuulattia

Parkettiliike Witickin takaa löytyy kolme veljestä, jotka ovat jo toisen polven lattia-ammattilaisia. Ilokseen he ovat panneet merkille, että käsillä tekemisen taitoa on taas alettu arvostaa. Tällä hetkellä sekä materiaalivalinnoissa että pintakäsittelyissä luonnollisuus ja lähimateriaalit ovat arvossaan. Myös kemikaaliherkille löytyvät omat pintakäsittelytuotteensa.

Witickin veljesten Vantaalla pyörittämä parkettiliike on alun perin veljesten isän perustama. Moni heidän asiakkaistaan arvostaa hyvin tehtyä ja talon muuhun tyyliin sopivaa lattiaa. Mutta millainen lattia sopii erityisten hyvin vanhana suomalaiseen puutaloon?

– Vanhan hirsitalon pariksi sopii mielestäni parhaiten kotimainen laadukas massiivipuu, kuten mänty, kuusi tai tammi. Oikea väri löytyy varmasti, sillä erilaisilla öljyillä ja vahoilla pintaa voi vielä sävyttää tummempaan tai vaaleampaan suuntaan. Tärkeintä on kunnioittaa tässäkin asiassa laatua: laadukas parketti on kauttaaltaan puuta eli massiivipuuta eikä viilua, Sixten Witick kertoo samalla kun jakaa Trähus Karnevalen -tapahtuman vieraille vinkkejä lattian valintaan ja hoitoon.

Parkettiliike Witick osallistui Trähus Karnevaleniin elokuussa2018.

Puulattioiden täytyy nyt myös tuntua puulta

Parkettiliike Witick oli elokuussa 2018 mukana Trähus Karnevalen -tapahtumassa jo toista kertaa. Witickin veljekset ovat Trän tavoin mukana kaikessa, joka edistää puunkäyttöä. Lisäksi yrityksiä yhdistää myös huolellisesti tekemisen eetos: tehdään asiat oikein ja ei mennä sieltä, mistä aita on matalin.

Vaikka Witickit uskovat ajattomuuteen, sekä siihen että lattian tulee kestää 100-150 vuotta, näkyvät myös erilaiset trendisuuntaukset jonkin verran asiakkaiden toiveissa.

– Aiemmin suositummat eksoottiset puulajit, kuten vaikkapa tiikki, ovat saanet väistyä eurooppalaisten puulajien, kuten tammen, saarnen, kuusen ja männyn tieltä. Enää ei myöskään takavuosien tapaan halutan lakata puupintoja, vaan käytetään erilaisia öljyjä ja öljyvahoja. Näin pinnassa säilyy ihanasti alkuperäinen puun tuntu, Sixten Witick toteaa. 

Eurooppalaiset puulajit, kuten kuusi, tammi ja saarni, ovat tämän hetken lattiatrendien kärjessä.

Oikeat käsittelyaineet myös kemikaaliherkistyneille

Yhä useampi henkilö haluaa minimoida kotinsa kemikaalikuormaa joko välttääkseen herkkyyksien puhkeamista tai hillitäkseen oireita. Witickit pystyvät tarjoamaan oikeat käsittelyaineet myös näihin tilainteisiin: mukana Trähus Karnevalen -päivässä oli myös yhteistyökumppanin Pallmannin edustaja Petri Iso-Ilomäki.

– Meiltä löytyy pintakäsittelyaineiden valikoimista saksalaisen Pallminnin öljyjä ja öljyvahoja. Ne ovat kokonaan liuotteettomia, vaikka tarvitsevatkin parikseen kovettajan. Myös Pallmannin lakat ovat parasta päästöluokkaa eli niiden VOC on alle 5%, Petri Iso-Ilomäki kertoo tuotteista.

Eurooppalainen, käsittelemätön massiivipuu on nyt lattiatrendien ykkönen.

13.11.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste