Hirsitalokaupoille remonttisuunnitelma takataskussa

Niina Niemelä oli vuosi sitten ostamassa Sipoon kirkon suntion entistä asuntoa. Tulevaan rakennusprojektiin hän etsi kumppania, jolla olisi syvällistä ymmärrystä ja kunnioitusta vanhoja puutaloja kohtaan. Trähusin ammattilaisten kädenjälki on tehnyt häneen vaikutuksen. Vaikka vanhan talon remontointi on tuonut eteen myös yllätyksiä, niistä on aina selvitty hyvässä hengessä.

Sipoon talossa on kaunis kaakeliuuni.

Niina Niemelä päätyi vanhan hirsitalon omistajaksi noin vuosi sitten.

– Ostin omakseni talon, joka on rakennettu 1900-luvun alkuvuosina Sipoon kirkon suntion asunnoksi. Kaikkea en talon historiasta tiedä, vaan selvitystyö on vielä kesken, Niemelä kertoo.

Talossa on tehty edellisten omistajien toimesta mittavia korjaustoimenpiteitä, kuten uusittu vesi- ja viemäriputket sekä ulkolaudoitus. Myös alakerrassa oli tehty pintaremonttia. Talossa riittää vielä hommia myös uudelle omistajalle, esimerkiksi yläkertaan piti tehdä lisäeristystä ja pintaremonttia.

Niina Nieminen mestari Leif Slotten opissa

Haussa vanhojen talojen huippuosaaja

Jo ennen kaupantekoa Niemelä etsi talolleen remontintekijää, ja törmäsi Facebookissa ennestään tuntemattomaan Trähus-nimiseen yritykseen.

-Halusin ehdottomasti, että yrityksellä on kokemusta ja ymmärrystä perinnerakentamisesta, sillä vanhan talon hengen sekä kestävien ja toimivien rakenteiden säilyttäminen tai palauttaminen on minulle tärkeää. Pyysin jo ennen kaupantekoa Trähusin Thomas Noreilaa taloa remonttitarvetta arvioimaan. Kauppojen jälkeen oli sitten helppo aloittaa yhteistyö tehdyn remonttisuunnitelman pohjalta, Niemelä kertoo valinnasta.

Ammattitaito on tehnyt vaikutuksen

Trähusin ammattilaiset ovat tehneet Niemelään vaikutuksen.

– Yhteistyö on sujunut hienosti, ja olen ollut vaikuttunut tekijöiden ammattitaidosta. Lopputulos on ollut aina parempi kuin olen osannut edes kuvitella. Todella hienoa, että tällaista osaamista ja ammattitaitoa vielä löytyy, Niemelä toteaa.

Valmis remontti Sipoossa.

Yksi erityisen vaikutuksen Niemelään tehnyt seikka on Trähusin työntekijöiden aito kiinnostus vanhoja taloja kohtaan ja halukkuus jakaa osaamistaan.

– Olen itsekin oppinut valtavasti uutta vanhojen talojen materiaaleista ja rakennustekniikoista matkan varrella. Esimerkiksi oli todella hienoa saada pinkopahvien laittoon oppia itse perinnemestari Leif Slottelta, Niemelä kertoo.

Yllätyksistäkin on selvitty hyvässä hengessä.

– Kuten lähes aina vanhoissa taloissa, on matkan varrella tullut eteen Trähusista riippumattomia isoja ja pieniä yllätyksiä. Trähus on ollut näissä tilanteissa myös tukena ja apuna, ja yllättäen laajentuneet suunnitelmat on saatu hoidettua hyvin, Niemelä päättää.

Alin kuva: asiakkaan kotialbumi

30.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste