Hirsitalokaupoille remonttisuunnitelma takataskussa

Nii­na Nie­me­lä oli vuo­si sit­ten osta­mas­sa Sipoon kir­kon sun­tion entis­tä asun­toa. Tule­vaan raken­nus­pro­jek­tiin hän etsi kump­pa­nia, jol­la oli­si syväl­lis­tä ymmär­rys­tä ja kun­nioi­tus­ta van­ho­ja puu­ta­lo­ja koh­taan. Trä­husin ammat­ti­lais­ten käden­jäl­ki on teh­nyt häneen vai­ku­tuk­sen. Vaik­ka van­han talon remon­toin­ti on tuo­nut eteen myös yllä­tyk­siä, niis­tä on aina sel­vit­ty hyväs­sä hen­ges­sä.

Sipoon talossa on kaunis kaakeliuuni.

Nii­na Nie­me­lä pää­tyi van­han hir­si­ta­lon omis­ta­jak­si noin vuo­si sit­ten.

- Ostin omak­se­ni talon, joka on raken­net­tu 1900-luvun alku­vuo­si­na Sipoon kir­kon sun­tion asun­nok­si. Kaik­kea en talon his­to­rias­ta tie­dä, vaan sel­vi­tys­työ on vie­lä kes­ken, Nie­me­lä ker­too.

Talos­sa on teh­ty edel­lis­ten omis­ta­jien toi­mes­ta mit­ta­via kor­jaus­toi­men­pi­tei­tä, kuten uusit­tu vesi- ja vie­mä­ri­put­ket sekä ulko­lau­doi­tus. Myös ala­ker­ras­sa oli teh­ty pin­ta­re­mont­tia. Talos­sa riit­tää vie­lä hom­mia myös uudel­le omis­ta­jal­le, esi­mer­kik­si ylä­ker­taan piti teh­dä lisäe­ris­tys­tä ja pin­ta­re­mont­tia.

Niina Nieminen mestari Leif Slotten opissa

Haussa vanhojen talojen huippuosaaja

Jo ennen kau­pan­te­koa Nie­me­lä etsi talol­leen remon­tin­te­ki­jää, ja tör­mä­si Face­boo­kis­sa ennes­tään tun­te­mat­to­maan Trä­­hus-nimi­­seen yri­tyk­seen.

-Halusin ehdot­to­mas­ti, että yri­tyk­sel­lä on koke­mus­ta ja ymmär­rys­tä perin­ne­ra­ken­ta­mi­ses­ta, sil­lä van­han talon hen­gen sekä kes­tä­vien ja toi­mi­vien raken­tei­den säi­lyt­tä­mi­nen tai palaut­ta­mi­nen on minul­le tär­ke­ää. Pyy­sin jo ennen kau­pan­te­koa Trä­husin Tho­mas Norei­laa taloa remont­ti­tar­vet­ta arvioi­maan. Kaup­po­jen jäl­keen oli sit­ten help­po aloit­taa yhteis­työ teh­dyn remont­ti­suun­ni­tel­man poh­jal­ta, Nie­me­lä ker­too valin­nas­ta.

Ammattitaito on tehnyt vaikutuksen

Trä­husin ammat­ti­lai­set ovat teh­neet Nie­me­lään vai­ku­tuk­sen.

- Yhteis­työ on suju­nut hie­nos­ti, ja olen ollut vai­kut­tu­nut teki­jöi­den ammat­ti­tai­dos­ta. Lop­pu­tu­los on ollut aina parem­pi kuin olen osan­nut edes kuvi­tel­la. Todel­la hie­noa, että täl­lais­ta osaa­mis­ta ja ammat­ti­tai­toa vie­lä löy­tyy, Nie­me­lä tote­aa.

Valmis remontti Sipoossa.

Yksi eri­tyi­sen vai­ku­tuk­sen Nie­me­lään teh­nyt seik­ka on Trä­husin työn­te­ki­jöi­den aito kiin­nos­tus van­ho­ja talo­ja koh­taan ja haluk­kuus jakaa osaa­mis­taan.

- Olen itse­kin oppi­nut val­ta­vas­ti uut­ta van­ho­jen talo­jen mate­ri­aa­leis­ta ja raken­nus­tek­nii­kois­ta mat­kan var­rel­la. Esi­mer­kik­si oli todel­la hie­noa saa­da pin­ko­pah­vien lait­toon oppia itse perin­ne­mes­ta­ri Leif Slot­tel­ta, Nie­me­lä ker­too.

Yllä­tyk­sis­tä­kin on sel­vit­ty hyväs­sä hen­ges­sä.

- Kuten lähes aina van­hois­sa talois­sa, on mat­kan var­rel­la tul­lut eteen Trä­husis­ta riip­pu­mat­to­mia iso­ja ja pie­niä yllä­tyk­siä. Trä­hus on ollut näis­sä tilan­teis­sa myös tuke­na ja apu­na, ja yllät­täen laa­jen­tu­neet suun­ni­tel­mat on saa­tu hoi­det­tua hyvin, Nie­me­lä päät­tää.

Alin kuva: asiak­kaan kotial­bu­mi

30.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Myynti & Neuvonta
Thomas Noreila
thomas.noreila@trahus.fi
+358 40 705 1572

Asiakaspalvelu
Riikka Noreila
riikka.noreila@trahus.fi
+358 40 513 2200
Tiedustelut
info@trahus.fi
Taloushallinto
laskutus@trahus.fi

Ota yhteyttä

Plea­se lea­ve this field emp­ty.Plea­se lea­ve this field emp­ty.
Tie­to­suo­ja­se­los­te

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluat­ko kuul­la lisää van­hois­ta talois­ta, perin­tei­sis­tä raken­nus­me­ne­tel­mis­tä ja kes­tä­väs­tä asu­mi­ses­ta?

Plea­se lea­ve this field emp­ty.Plea­se lea­ve this field emp­ty.
Tie­to­suo­ja­se­los­te