Ilmainen arviointikäynti antaa realistisen kuvan tulevista remontointitarpeista

Asiantuntijamme käyvät viikoittain tekemässä useita maksuttomia arviointikäyntejä ympäri Etelä-Suomen. Parituntisen käynnin aikana talon nykyinen tai potentiaalinen omistaja saa vanhasta talosta restaurointimestarimme silmämääräisen kuntoarvion sekä prioriteettijärjestyksen tulevien vuosien remonteille. Mutta mitä arviointikäynnillä oikeastaan tapahtuu, ja miten siihen kannattaa varautua?

Vain arviointikäynti paikan päällä antaa realistisen kuvan rakennuksen kunnosta.

Maksuton arviointikäynti on talon nykyiselle omistajalle tai potentiaaliselle ostajalle mahdollisuus saada realistinen arvio vanhan talon kunnosta ja tulevista kunnostustarpeista. Samalla hänellä on mahdollisuus tavata Trähusin ammattilaisia, sekä kuulla remontointiperiaatteistamme.

Vain talo ja sen ympäristö näkemällä voimme antaa realistisen tilannearvion. Perinnemestarimme antaa kohteesta silmämääräisen kuntoarvion, kartoittaa isoimmat riskikohdat sekä antaa suosituksen kunnostamisen prioriteettijärjestyksestä seuraavan vuosikymmenen ajalle. Usein käy niin, että meidät kutsutaan paikalle silloin kun henkilö on vasta harkitsemassa vanhan talon ostamista. Tällöin meiltä on mahdollista saada neutraali, myyjä- ja ostajaosapuolinen ulkopuolinen arvio talon todellisista korjaustarpeista.

Trähusin korjauskäynneille tulevat yleensä restaurointimestari Jukka Mähönen sekä asiakaskoordinaattori Taru Vihne. Mähösellä on 15 vuoden työkokemus restauroinnista, ja Museovirastossa työskennellessään hän vei läpi suuria restaurointihankkeita esimerkiksi Seurasaaressa. Vihne puolestaan hoitaa Trähusissa asiakkaita, budjetointia ja aikataulutusta. 12 vuoden työkokemuksen yksityiskotien saneerauksesta omaava Vihne on yleensä ensimmäisenä yhteydessä asiakkaisiin päin arviointikäynnin ajankohdasta sovittaessa.

Jukka Mähönen ja Taru Vihne vastaavat Trähusin arviointikäynneistä

Tärkeää on kaikkien omistajien yhtenevä näkemys

Kymmenien arviointikäyntien kokemuksella yksikään tapaaminen ei ole täysin samanlainen, sillä kohteet vaihtelevat yksittäisestä siirtolapuutarhamökistä aina kymmenien rakennusten kartanokokonaisuuksiin.

Jotta arviointikäynnistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä, kannattaa kuitenkin etukäteen kerätä yhteen kaikki mahdollinen tieto rakennuksesta: saatavilla oleva historia, piirustukset sekä korjausdokumentaatio. Parasta olisi, jos näistä dokumenteista olisi saatavilla myös kopiot, jotka voi luovuttaa tapaamisessa Trähusin ammattilaisille tarkemman arvion laatimiseksi.

Ennen arviointikäyntiä kannattaa miettiä mitä tulevalta remontilta toivoo.

Trähus ei kunnosta taloja pelkästään esteettisistä lähtökohdista tai myymistä varten, vaan tähtäin on aina rakennusperinteen säilyttämisessä tuleville polville. Niinpä ennen arviointikäyntiä on hyvä myös miettiä millaisella vaiheistuksella ja budjetilla haluaa remontointitoimenpiteisiin ryhtyä vaikkapa seuraavan vuosikymmenen aikana. Lisäksi olisi hyödyllistä varmistaa, että kaikkien talon omistajien näkemykset ovat yhteneväisiä: halutaanko talo todella kunnostaa restauroinnin ammattilaisten avulla vai toivooko joku omistajista jotain muuta?

Käynnin perusteella sovittaessa tehtävä alustava kustannusarvio pyritään toimittamaan noin parin viikon päästä käynnistä, mutta kiireisinä aikoina tästä aikataulusta saatetaan joutua hieman poikkeamaan.

Kiinnostuitko arviointikäynnistä? Ole Taruun yhteydessä niin katsotaan sopiva ajankohta tapaamiselle: Taru Vihne, taru.vihne@trahus.fi tai 040 585 2220.

25.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste