Puutaloja rakastavan entisöijän ovat löytäneet uudet kohderyhmät

Porvoolainen Sanna Laurila on nainen Antiikki ja Restaurointi Laurila -yrityksen sekä localartisan.fi -blogin ja -sometilien takana. Häntä ilahduttaa, että käsityöläisyys elää uutta kukoistuskauttaan, ja uusi asiakaskunta on löytänyt entisöijän palvelujen pariin. Vanhojen talojen ystävä arvostaa hyvin ja rakkaudella tehtyjä asioita.

Laurila on onnekas nainen: viiden vuoden yrittäjyyden aikana hänen palvelunsa ovat löytäneet niin yritys- kuin yksityisasiakkaatkin.

– Huonekalujen kunnostaminen on suhteellisen kallista käsityötä, mutta onneksi sen arvostus on noussut viime aikoina. Perinteinen asiakasryhmä ovat vanhojen talojen omistajat, jotka haluavat kalustaa kotinsa ajan henkeen sopivilla huonekaluilla. Uusi, selkeästi kasvussa oleva kohderyhmä ovat nuoret kaupunkilaiset, jotka haluavat antaa huonokuntoisille design-esineille uuden elämän. Tässä näkyy myös kasvava ymmärrys kulutustottumuksista, ja miten ne vaikuttavat luontoon. Esineen käyttöiän jatkoaika on myös ympäristöteko, Laurila kertoo.

orvoolainen Sanna Laurila on nainen Antiikki ja Restaurointi Laurila -yrityksen sekä localartisan.fi -blogin ja -sometilien takana

Hosuminen näkyy lopputuloksessa

Laurila on tyyppiesimerkki intohimonsa löytäneestä yrittäjästä, joka haluaa jakaa osaamistaan myös eteenpäin. Hänen localartisan.fi-bloginsa some-kanavineen on kerännyt vakituisen seuraajakunnan entisöinnistä kiinnostuneesta yleisöstä.

– Jaan mielelläni osaamistani eteenpäin, jotta ihmiset välttäisivät pahimmat virheet. Yleisin virhe, jota näen säännöllisesti, on pohjatöiden laiminlyönti. Entisöitävää pintaa ei ole maltettu hioa ja puhdistaa riittävän hyvin, tai sitten lakka- tai maalikerrokset ovat liian paksuja. Valitettavasti nämä ovat asioita, jotka sitten kertaantuvat ja näkyvät valmiissa lopputuloksessa, Laurila toteaa.

Digitaalisen maailman lisäksi Laurila opastaa ja ohjeistaa mielellään myös analogisessa ympäristössä. Niinpä Trähus Karnevalen -tapahtumassakin hänen pisteellään kävi vilkas kuhina. Hän jakaa yhteisen intohimon puutalojen asukkaiden kanssa.

– Olen asunut vuosia vanhoissa taloissa, ja edellinen kotini oli 1800-luvun alussa rakennettu. Tällä hetkellä asun aivan uudessa talossa. Uudessa talossakin on puolensa, sillä elämä on siellä helpompaa, ja asuntoa pystyy “hallitsemaan” yhden kosketusnäytön kautta. Haaveena on kuitenkin tulevaisuudessa vanha pieni puutalo tai moderni minitalo perinnemenetelmillä rakennettuna.

Artikkelin kuva Antiikki ja Restaurointi Laurila.

18.10.2018
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste