Maalarimestarin täsmävinkit ulkomaalaukseen, osa 2

Kuiva kevätkeli on mitä otollisin ajankohta ulkomaalauksen tekemiseen. Mutta mitä kaikkea julkisivumaalaukseen liittyy? Lue maalarimestarimme parhaat vinkit. Toisessa osassa keskitymme maalin valintaan sekä pohjatöihin.

Juttusarjan ensimmäisen, lähtötilanteen kartoittamiseen keskittyvän osan löydät täältä.

Koemaalaus kannattaa aina

Talon ulkovärin muuttaminen on taajama-alueella aina luvanvarainen toimenpide. Varmista ja tutustu viranomaisten asuinalueellesi laatimiin värimahdollisuuksiin. Vanhoihin taloihin sopivia sävyjä löytyy monien valmistajien värikartastoja tutkimalla. Joskus voi käydä rohkeasti kysymässä kauniinvärisen rakennuksen omistajilta, josko he jakaisivat rakennuksensa värikoodit, Puhk keroo.

Värimalleja kannattaa aina tutkailla lopullisessa ympäristössä, jotta näkee värin sekä aurinkoseinällä että talon varjopuolella. Koemaalauksia kannattaa aina harkita, jos oikean sävyn valitseminen arveluttaa, Puhk toteaa.

Pohjatyöt määrittävät lopputuloksen laadun

Joskus siis rakennuksen huoltomaalaus vaatii maalinpoistoa osittain tai kokonaan. Yleensä tämä on aikaa vievin työvaihe.

Kunnolliset pohjatyöt kuitenkin määrittävät pitkälti lopputuloksen onnistumisen, joten tässä ei kannata lintsata. Asianmukaiset joko teroitettavat tai vaihtoterälliset maalikaapimet ovat A ja O. Työtä helpottavat esimerkiksi infrapunavastuksilla toimivat maalinpoistoapurit, jotka pehmentävät paksummatkin maalikerrokset. Tämän jälkeen maali on helppo kaapia pois pinnasta, Puhk kertoo ammattilaisten usein käyttämistä apureista.

Maalinpoiston yhteydessä yleensä tarkentuu mahdollisten puukorjausten tai huonokuntoisen puuosien vaihdon tarve. Voi olla armollinen itselleen ja huoltaa seinän tai pari kesässä. Tai jos kevätauringossa tekisi mieli muutakin kuin vain rapsutella seiniä, löytyy tähänkin onneksi osaavaa ja rivakkatahtista ammattiapua, Puhk päättää.

Seuraavassa osassa paneudumme itse varsinaiseen maalausprosessiin.

Jos kaipaat apua ulkomaalausasioissa, voit tilata maalarimestarimme maksuttomalle arviointikäynnille. Kysy lisää asiakasvastaavaltamme Taru Vihneeltä joko taru.vihne@trahus.fi tai 040 585 2220.

24.4.2019
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone


Jukka Mähönen, restaurointimestari
jukka.mahonen@trahus.fi
+358 40 844 8087

Taru Vihne, asiakasvastaava
taru.vihne@trahus.fi
+358 40 585 2220

Ota yhteyttä

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste

Tilaa TRÄ-uutiskirje

Haluatko kuulla lisää vanhoista taloista, perinteisistä rakennusmenetelmistä ja kestävästä asumisesta?

Please leave this field empty.Please leave this field empty.
Tietosuojaseloste